Hygiëne en veiligheid

Kinderopvang Spring-in-‘t-Veld voldoet in alle opzichten aan de hygiëne en veiligheid eisen.  Er wordt circa één keer per jaar door de GGD gecontroleerd op brandveiligheid, pedagogisch beleid, protocollen en hygiëne.

De veiligheid van uw kind is bij ons een zeer groot aandachtspunt. In het gebouw is vloerverwarming, de kinderen kunnen zich op deze manier nooit aan een hete verwarming branden. Alle deuren zijn voorzien van  hoge deurklinken en veiligheidstrippen, dat ervoor zorgt dat kinderen niet met hun vingers tussen de achterkant van de deur kunnen komen. Alle ramen zijn voorzien van veiligheidsglas en ook de bedjes voldoen aan de veiligheidsnormen. Onze natuurtuin is afgezet met hekwerk waardoor kinderen niet zomaar de straat op kunnen lopen. Daarnaast is er natuurlijk altijd toezicht van één of meer pedagogisch medewerkster(s).

Al onze pedagogisch medewerksters zijn in het bezit van het diploma kinder-EHBO.

Bij calamiteiten en/of onverwachte medische omstandigheden nemen wij contact op met de desbetreffende ouder(s)/verzorger(s), GGD of huisarts.

Klik hier voor het inspectierapport van GGD Midden-Nederland.

Wij hebben een uitgebreid hygiëne plan met als basis de richtlijnen van de GGD. Door het dagelijks schoonmaken en invullen van het schoonmaakschema is er een constante controle mogelijk.

Bijzonder belangrijk is het luchtverversingssysteem. Hierdoor wordt de lucht in alle slaapruimten en sanitaire ruimten voortdurend ververst, zodat de kans minder groot is dat ziektekiemen worden overgedragen en de lucht lekker fris is.

Het naar het toilet gaan is voor peuters een activiteit die begeleid wordt. Kinderen die daar aan toe zijn, mogen zelfstandig naar het toilet. De ruimte is zo ingericht dat dit veilig en hygiënisch kan verlopen. Wij hebben met elkaar regels opgesteld over het consequent handen wassen na een toiletbezoek, het buiten spelen en na het in aanraking komen met dieren.

You are donating to : Ouderportaal

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...